Legebitra je civilnodružbena organizacija LGBT, ki deluje na področjih človekovih pravic, izobraževanja, duševnega, fizičnega in spolnega zdravja, ter se zavzema za družbene in sistemske spremembe, ki temeljijo na spoštovanju spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza.

Pri delovanju upošteva presečnost ostalih osebnih okoliščin kot so zdravstveno stanje, narodnost, raso ali etnično poreklo, jezik, vero ali prepričanje, hendikep, starost, družbeni položaj, premoženjsko stanje, izobrazbo ali katero koli drugo osebno okoliščino.

Kako vam lahko pomaga

Brezplačno in zaupno svetovanje:

  • Pravno svetovanje za vsakogar, ki se sooča z diskriminacijo ali pravnimi vprašanji na podlagi svoje spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza ali statusa HIV
  • Psihosocialna individualna in skupinska podpora za LGBT osebe, mavrične družine in ljudi, ki živijo s hivom, ter njihove družine in prijatelje_ice
  • Svetovanje o hivu, hepatitisu in spolno prenosljivih okužbah (SPO), PrEP-u, PEP-u, kemseksu in drugih temah povezanih s spolnim zdravjem 

Mladinski center Legebitra, kjer lahko mlade LGBT-osebe dobijo različne oblike podpore in informacije ter se udeležijo različnih izobraževalnih in družabnih dogodkov. 

Brezplačno in zaupno testiranje na HIV, hepatitis B in C, sifilis, oralno in rektalno gonorejo za vse moške, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM).

Usposabljanja, delavnice, seminarji, konference o različnih temah, povezanih z LGBT, hivom in spolno prenosljivimi okužbami (SPO).

Ozaveščanje (različne javne kampanje) o diskriminaciji in nasilju, s katerima se soočajo LGBT-osebe in ljudje, ki živijo s hivom, ter njihovem vsakdanjem življenju.

Sistemsko zagovorništvo o (pomanjkanju) dostopa do javnih storitev in dobrin za LGBT-osebe.

Več informacij in kontakti

legebitra.si
info@legebitra.si
+386 1 430 51 44

Društvo kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra
Trubarjeva 76a
1000 Ljubljana 
Slovenija

Nazadnje posodobljeno 31/01/2024